Natisni

Nasveti za zdravo peko na žaru

Zdrava priprava hrane na žaru vam je lahko na dosegu roke skozi vse leto.

Zdrava priprava hrane na žaru vam je lahko na dosegu roke skozi vse leto

S Kenyon custom električnim žarom pripravljate raznovrstno hrano brez bojazni pred nevarnostmi povezanimi z odprtim ognjem, uporabo plinskih jeklenk ali oglja. Pri peki z ogljem zagotovo ne boste zgrešili z zelenjavo. Kakršnokoli zelenjavo boste že pekli, bo ta zdrava in vam ne bo škodovala. Nekoliko več previdnosti pa je potrebno pri mesu. Zažgano ali nepravilno pripravljeno meso je namreč lahko rakotvorno. Neprijetnosti povezane z uporabo oglja ali peko na plinskih žarih preposto odmislite z uporabo Kenyon Custom električnega žara. Pečenje na žaru nad odprtim plamenom povzroča nalaganje kemikalij na hrano. Te kemikalije so v čisti obliki vidne na zažganih delih mesa. Nevarni pa so tudi delci, ki so v dimu, ki nastaja, ko se iz mesa cedi sok in pade na oglje. Dim se nato useda na hrano na žaru.

Kenyon Custom električni žari imajo skrite grelne elemente, ki onemogočajo pojavo plamena medtem, ko zagotavljajo praktični in brezdimni vir toplote, ki ne povzroča nalaganje kemikalij na hrano. Toplota, ki jo proizvajajo Kenyon Custom električni žari je blizu 300 stopinj Celzija in je več kot dovolj za pripravo zrezka ali hamburgerja, brez zažganega in prepečenega mesa.

Brez plamena in brez dima in kar je najpomembnejše, brez nalaganja kemikalij na hrano.

Rešetka je prevlečena s posebno visoko kvalitetno snovjo na katero se hrana ne prime. Vzdrževanje le te je enostavno, lahko jo perete v pomivalnem stroju.

Seveda vsa ta opozorila in nasveti ne pomenijo, da se morate odpovedati žaru. Veliko bolj nevarno kot zažgano meso na žaru so namreč druge stvari. Kljub temu pa lahko že z manjšimi ukrepi pri peki mesa to pripravite bolj zdravo, nekoliko pozornosti pri tem prijetnem opravilu ne bo odveč.

Peka z Kenyon Custom žari ni samo zdrav način priprave hrane, je način življenja. Oglejte si modele Kenyon Custom žarov v nadaljevanju tega dokumenta.

Kenyonov prenosni električni žar

(230 V, 1300W) zagotavlja varen način uporabe, brez nevarnosti povezanimi z odprtim ognjem. Regulacija moči pečenja s tipkama + / -. Neoprijemljiva grelna površina ohranja vse značilnosti sveže, okusne in sočne hrane. Vgrajena grelna telesa so varna, izdelana tako, da morebitna kapljajoča maščoba ne doseže grelnega telesa in zaradi tega ni dima. Posoda pod grelno rešetko se lahko odstrani in očisti. Vitalni deli žara so narejeni iz jeklene pločevine 304/10.

Žar Kenyon


Več o proizvajalcu >>

2011 Kenyon električni žar. STAL ELEKTRONIK d.o.o., Tbilisijska ulica 89, 1000 Ljubljana, Tel.: +386 1 423 35 40, Faks: +386 1 423 51 67, E-pošta: info@stal.si
Powered by Joomla 1.7 Templates
Our website is protected by DMC Firewall!